Blog
Natasha  Blog #SR — door Harricot

blogsels

∽ ∽ ∽

zaterdag 17 november 2018 | #vertraging

Deze pagina met slingers en bloemen voor de verjaardag van #SR moet ik nog opkuisen. Geen enkele reactie gehad, zelfs niet op het boekje 'Wittgenstein, Over kleur', dat ik haar voor haar verjaardag had gestuurd. Rops kennende, ligt Wittgenstein nu waarschijnlijk in een ongeopende envelop op de vuilstort, vlak bij het fantastisch leuke en mooie (en uitverkochte) 'Mijn Vrienden' van Maria Roosen.

Inderdaad, ik ben veel te lang optimistisch gebleven over het eindelijk eens volwassen worden van Simone Rops, die op deze video staat te zeveren als een over het paard getilde taart van 155, maar die dat 'volwassen' masker de laatste jaren heeft laten vallen.

Als veelbelovend Kunstenaar (@perroportret op Instagram) heeft Simone Rops met haar "Uitstekende kut!" (en nog wat gelijksoortige gestoorde stoerheden op Instagram) zich ontmaskerd als een kinderlijk maar rücksichtslos wicht, en met haar 'Wil best weer n keer met je kletsen' bovendien als een obsessief sadistje.

Dus: slingers weg, bloemen weg. Ik zal ze vervangen door de al bekende citaten met (sadistische) beloftes over vrede sluiten en 'écht praten' en 'maar deze maand heb ik het druk', etc., etc. Omdat deze pagina uiteindelijk de laatste moet worden (of de eerste - het is maar hoe je het bekijkt), zal ik ook het chronologisch overzicht van na woensdag 19 april 2017 opnieuw plaatsen. Zodat er er geen misverstand kan zijn over de schroeven die loszitten - en bij wie (vooral :).

Overschakelen op WordPress ben ik al een beetje aan het voorbereiden door in bestandsnamen die in url's terechtkomen, de hoofdletters te vervangen door kleine letters. Ook verhuis ik af en toe wat bestanden naar harriebaken.nl, bijvoorbeeld mijn verjaardagscadeautje in 2015 (wachtwoord om de pdf te kunnen lezen: @gils*59#SPOR&) en natuurlijk het briljante vakwerk dat "corrector" #SR heeft afgeleverd voor haar zus Femke. (Wat zeg je? Jazeker, uitstekende gok van je! Ik volg inderdaad - zij het met wisselend succes - een hobbycursus sadisme, hier in Het Buurthuis, Academiepad 6. De ingang op de vorige foto is die van de voormalige PTT-telefooncentrale, tegenover zowel de Avans als de woonwagencampus.)

∽ ∽ ∽

zaterdag 13 oktober | #versiering #bloemen

Blauwe Simone Rops

∽ ∽ ∽

zaterdag 6 oktober 2018 | #waybackmachine #InternetArchive #errors

Internet Archive - WayBackMachine

Vanmiddag was de bereikbaarheid van de WayBackMachine (Internet Archive) zult. Over de oorzaak kon ik op het forum niks vinden en ik had geen tijd om daar een goed geformuleerde vraag te stellen.

Als alternatief/noodoplossing kan ik proberen de hoofdzaken op een rijtje te zetten met links naar de cruciale pagina's in het Archive. Misschien is dat zelfs efficiënter, want men verwaalt al gauw in de IA-doolhof. Oké, doe ik. Eerdaags.

Alvast een begin: de pagina waarop duidelijk wordt dat ik al tig keer heb ingestemd met haar verzoek de hele Natasha-zooi door de plee te spoelen, maar dat ze dat kennelijk zelf niet wil.

Ook lees je op die pagina waarom ik blijf rekenen op een antwoord op de vraag: wat bezielt je om met me naar De Pont te gaan en me vervolgens (opnieuw) de grond in te stampen?

Gele roos voor jarige Simone Rops

Gele roos

donderdag 20 september 2018 | #waybackmachine #InternetArchive #archief #screenshot

harricot.nl op Internet Archive

Het domein harricot.nl heb ik inmiddels opgezegd, maar de registratie (de huur, zeg maar) loopt tot juni 2019. Vandaag heb ik een screenshot gemaakt van het handige overzicht dat de WayBackMachine (Internet Archive) je geeft wanneer je van harricot.nl alle pagina's opvraagt die ooit (en door wie dan ook) met behulp van de WayBackMachine zijn opgeslagen.

Let wel, vaak ontbreekt er zomaar een afbeelding of een ander bestand. De oorzaak is meestal dat het niet meteen samen met de pagina werd geladen. Als het nog op de server staat, kun je het opvragen. Het wordt dan alsnog aan het archief toegevoegd. Je ziet dan zoiets als dit gebeuren. Ongeveer.


harricot.nl, internet archive, Simone Rops, 2015-2018

Stukje screenshot van de sitemap
van het archief.
De afbeelding linkt naar de
"sitemap" van harricot.nl op Internet Archive
.
Dus: een overzicht van alle ooit opgeslagen
pagina's van het domein harricot.nl
'harricot.nl' kun je overigens
vervangen door elk ander domein.

- — — — -

Fluitekruid voor jarige Simone Rops, 2018

Fluitekruid (5 slides)

augustus/oktober 2018 | #reorganisatie #harricot.nl #harriebaken.nl #verhuizing #WordPress #KanWelFFduren

Ik kap met harricot.nl

Ik kap met harricot.nl. Om te beginnen omdat harricot.nl als domeinnaam een ramp is gebleken. Vanaf het begin in 2014 tot nu toe, 4 jaar later, blijven sommige zoekmachines vragen: 'Bedoel je misschien blog haricot? Om woest van te worden, temeer omdat je helemaal niet kunt antwoorden op die stompzinnge vraag. (Google is de irritantste. De onbeschoftste ook. Het bedrijf vraagt je continu - werkelijk bij elke scheet - om frietbek, of hoe heet dat, en antwoordt zélf nergens ni op ni. Néver. Nix. Wegwezen daar - voor zover dat überhaupt kan.)

Een tweede reden om m'n privétoestanden onder te brengen bij harriebaken.nl is dat de website sowieso op zijn kop gezet zou moeten worden, want hij is niet responsive (niet geschikt genoeg voor kleine beeldschermen). In een nogal gestoorde bui had ik voorbarig (en vooruitlopend op een installatie van WordPress en op de genoemde 'verhuizing' ergens in augustus de hele handel al naar de gallemieze geholpen, maar dat was bij nader inzien achterlijk.

Ten derde kan ik op een nieuwe blog al die somber stemmende zooi over toneelspeelster Simone Rops beperken tot een paar verwijzingen naar het Internet Archive. Hoe ik ook probeer andere verklaringen te vinden, en hoe ik ook probeer haar uit te nodigen tot het nakomen van haar eigen voorstellen en beloftes (echt praten, vrede), het schiet maar niet op. Het wordt wél steeds helderderderder dat "het filosoofje" (NB haar eigen hond Perro Ria de Perro noemt Simone Rops online, in het openbaar dus: "het hondje") een ordinaire asps heeft. Met de nadruk op ordinair, zoals in: "Flikker op met je mailtjes", haar sms'je in antwoord op mijn (behulpzame) sms in verband met de Bol.com-soap, 2016-12-09, 14.54h. (Oké, een stoornis is een stoornis. Da's dus een beetje zielig. Misschien. Héél misschien. Maar zelfs daarover 'durft' het filosoofje niet te praten of te mailen. Ja, eh, nee, 'durft' klopt niet: het durft alles.)

Omdat Röpslein binnenkort jarig is, heb had ik deze pagina ontdaan van de hatelijkste opmerkingen, en …


… tromgeroffel… ze vervangen door een keikorte mok koffie van de Descendents (album: Everything Sucks, 1996)

♪♫ ♫ ♯♬

∽ ∽ ∽

[2018-11-27]  De vervelendste fragmenten had ik 'verborgen' voor browsers (door 'commenting out'). Op dinsdag 27 november heb ik de meeste ervan weer zichtbaar gemaakt.

Binnenkort komt er ook wat meer muzikale omlijsting voor deze vrolijkstemmende pagina. Het wordt een nummer van NOFX, met een tekst die niet meer dan 3 verschillende woorden heeft. Veel rime riche erin, dus. Gekloot met taal - dubbelzinnigheden, homoniemen, rime riche - dat is Fat Mike wel toevertrouwd. Het nummer is van de cd met de voor deze pagina toepasselijke naam S&M Airlines (1989).


Nu volgt de tekst - na 1 yoctoseconde oefenen kun je meebrullen.

Mean people suck.
Mean people suck.
Mean people suck.
Mean people suck.
They Suck!
They Suck!
They Suck!
They Suck!
Mean people suck.
Mean people suck.
Mean people suck.
Mean people suck.
They suck!
They suck!
They suck!

Bekentenisje & waarschuwing: 'onder' de speler zit zowel een mp3 als een ogg. Download de ogg niet: het is een conversie van de mp3 en dus troep (ik had geen flac bij de hand).

En natuurlijk het titelnummer van S&M Airlines zelf:

Sadisme als filosofie (1)

'Ik wil graag dat deze frustratie stopt, bij ons beiden. Wat zullen we eraan doen?' (2015)

'Ik wil graag dat deze frustratie stopt, bij ons beiden. Wat zullen we eraan doen?' (2015)

'Ik wil graag dat deze frustratie stopt, bij ons beiden. Wat zullen we eraan doen?' (2015)

Sadisme als filosofie (2)

'Waarom doe je zo tegen me Harrie? Op deze manier kunnen we toch geen vrede sluiten?' (2015)

'Waarom doe je zo tegen me Harrie? Op deze manier kunnen we toch geen vrede sluiten?' (2015)

'Waarom doe je zo tegen me Harrie? Op deze manier kunnen we toch geen vrede sluiten?' (2015)

Sadisme als filosofie (3)

'Ik weet dat je koffie wilt drinken en misschien is dat ook wel goed om 'n keer te doen en écht te praten, maar ik vind dat ook spannend. Snap je? (mail, 23 december 2016)

'Ik weet dat je koffie wilt drinken en misschien is dat ook wel goed om 'n keer te doen en écht te praten, maar ik vind dat ook spannend. Snap je? (mail, 23 december 2016)

'Ik weet dat je koffie wilt drinken en misschien is dat ook wel goed om 'n keer te doen en écht te praten, maar ik vind dat ook spannend. Snap je? (mail, 23 december 2016)

∽ ∽ ∽

Wat het overstappen op bloggen betreft: als ik weer een bericht over filosofie heb voor #SR, of haar vraag om mee te gaan naar De Pont of Paradox, of voor koffies zomaar ergens, gaat dat snel en doeltreffend via een een blogpost waarop men kan reageren.

(Wat WordPress betreft: ik heb Simone in september een gratis WP-site/hosting aangeboden. [Kost me overigens bijna niks: ik huur 10 domeinen tegelijk op een VPS en heb er maar 8 van in gebruik.] Het leek me gezellig. :) Ook gelijkwaardiger. Dit laatste zou bijvoorbeeld gelden wanneer ze me mijn online stuiverroman betaald zou willen zetten. Haar antwoord is ergens in /dev/null blijven hangen, denk ik.)

\

Nou ja en zo. Ik hoop dat het toch nog goedkomt tussen #SR en mij. Daarom zal ik haar af en toe een mailtje sturen en ook vragen of ze zin heeft in koffies. Bij De Pont of zo, net als op woensdag 19 april 2017. Omdat ze binnenkort 123 wordt, zal ik proberen haar 1 bietje minder te pesten met haar kleuter-act op Instagram met de uitstekende maar nauwelijks uitnodigende fistels.

Daarvan zet ik hier weer wat artistieke topstukken terug, natuurlijk. Want Het vraagt erom. De afbeeldingen over dat zielige gedoe die op mijn Flickr-account stonden, heb ik overigens weggegooid. Dat soort sites zijn nog erger dan Google - misschien zelfs erger dan de Zuckerbergmaffia - in ieder geval verlies je in no time de controle over je eigen spullen. (Maar helaas duurt het wel ff voordat ze uit de zoekmachines zijn verdwenen. Temeer doordat een hele zooi pulpsites als 'hiveminer.com' diezelfde afbeeldingen van Flickr hebben overgenomen, en ze rondstrooien. Dat had ik eerlijk gezegd niet op tijd in de gaten - lomp vamme!)

∽ ∽ ∽

Vlasbekje voor jarige Rops, 2018

Vlasbekje, Reitsetuin

∽ ∽ ∽

Simone Rops wil best weer praten, WhatsApp

mei 2017 | #WhatsApp #conversatie #kletsen

Simone Rops - Harrie Baken - conversatie in 6 screenshots

Simone Rpos: komende maand erg druk, Harrie

WhatsApp, 30 april 2017
'Wil best weer n keer met je kletsen'

Sadisme als filosofie (4)

'Wil best weer n keer met je kletsen' (WhatsApp, 30 april 2017)

'Wil best weer n keer met je kletsen' (WhatsApp, 30 april 2017)

'Wil best weer n keer met je kletsen' (WhatsApp, 30 april 2017)

De belofte 'Wil best weer n keer met je kletsen' deed me denken aan iets vergelijkbaars, eind 2016. Dat was zo mogelijk een nog sadistischer mailtje, en mag ook niet ontbreken in het archief. (Mocht je voor dit schattige bericht een betere term hebben dan 'sadisme', of vind je de inhoud van Rops' antwoord doodnormaal, laat het me ajb weten via harrie@harriebaken.nl. Misschien vergis ik me, zie ik iets over het hoofd, is het mijn eigen schuld, etc.

'Fijne (kerst)dagen'

Simone Rops: fijne kerstdagen.

Uit 't sadistisch universum van #SR
Mail 23 december 2016
'Heb jij het bolboek ontvangen?
[…] misschien een keer écht praten,
maar ik vind dat ook spannend. Snap je?
'

Compleet met accentteken op "écht". Eh… *slik*.

 Met de validator van W3C kun je deze pagina checken op html, paginastructuur en de textual alternatives bij afbeeldingen.