Blog
Natasha  Blog Natasha — door Harricot

blogsels

zaterdag 16 juni 2018 | #6dl

Bij nader inzien is het spijt hebben van onaardig doen tegen Rops compleet kierewiet. Ik zie nog wel. Er is een vloedgolfje van te corrigeren scripties, nu.

Gisteren heb ik naar aanleiding van de idioterie op Instagram Rops een brief gestuurd. (Verdeeld over 4 identieke kaarten van Dumas, je weet wel, Black Drawings (IA) in De Pont.) De tekst van de brief staat sinds gisterenavond in ropSY. Een antwoord erop komt er ongetwijfeld nooit (een deel [3 van de 7 kenmerken, denk ik] asps en veel narcisme - verloren zaak dus) dus over een week of zo wordt hij openbaar. (Ik geloof dat er een foutje in staat over haar leeftijd. Wat betreft haar zult moet dat 124 jaar zijn, niet 24, laat staan 23.)

woensdag 13 juni 2018 | #Teunis #terug

Vanavond zet ik op deze pagina linksboven het 'logo' met de teunisbloemen weer terug. Om daar nou Simone's niet zo flatteus uitgevallen vette ijscobakkesselfie neer te zetten, dat vond ik iets te onaardig.

zondag 3 juni 2018 | #Instagram @perroportret @fisjes #Rops #Trompetnarcis #Trompetnarcist #HoeHoudIkHetGeheim #DePont

Blokkering #tig

Al die blokkeringen! Het is inderdaad 'n hele klus als je uit alle macht wilt voorkomen dat je vriendenkring weet dat je op woensdag 19 april 2017 met die stoute Harrie Baken een middag in en om De Pont hebt rondgestruind. En hem daarna hebt beloofd: 'Wil best weer n keer met je kletsen'.

(Zojuist - woensdag de 6e - een link geplaatst naar een korte maar verhelderende column van Roos Vonk over narcisme: 'niet eigenlijk heel onzeker'. Plus pdf - die is nogal groot uitgevallen, sorry.)

Maar voor blokkeringen heeft Zij tegenwoordig gedienstige dienaren in dienst, slaafjes met een ongelooflijke kadaverdiscipline. Zoals ene @fisjes op Instagram, die me subiet blokkeerde nadat ik het zomaar had gewaagd op Zijn account te reageren op een opmerking van Mevrouw @perroportret (dat is Simone Rops die zich op Instagram als coole, 124-jarige kleuter voordoet) om haar en passant te vragen wanneer we onderhand weer eens naar De Pont zouden gaan.

:) :)

Een bericht gedeeld door Jesse Fis (@fisjes) op

Hierboven staat de Instagrampost in kwestie. Misschien kunnen jij, lezer, op Instagram zien wat er (nog) te lezen is. Voor mij, @harriebaken op Instagram, is dat niet langer weggelegd. (Dat vind ik niet erg, hoor. Aan @fisjes heb ik geen boodschap. Belazerd worden door Simo Nep - om haar Facebook-alias een beetje bij te schaven - dat vind ik erg. (Ja, nog steeds. En daar schaam ik me in het geheel niet voor, Mevrouw.) En 'respectabel' vind ik het al helemaal niet, mevrouw de filosoof. Al die mastertjes die je nog wel ff gaat doen, daar zit vast niks over moraalfilosofie bij, denk.

Na de onverwacht sympathieke actie op de Instagram-account van uitnodigendekuttenspecialist @fisjes heb ik Simone natuurlijk ff gemaild om Haar en Haar slaafje te bedanken: Respect, hoor!

(Screenshots [26 mei] volgen nog.)

Nou… eentje is wel zat, dacht ik eerst. Maar ik heb er wat perro's bij gezet van @perroportret. Die minimalistische maar vooral lijpe schetsjes van Perro Ria el Perro zijn gaaf, eerlijk is eerlijk. [inmiddels gedaan, 2 stuks]) De afbeelding 'Respect' (aangevuld met 2x Perro Ria, want Ria maakt het geheel weer een beetje te pruimen, zoals meestal, trouwens) zit onder de kleine screenshot hieronder:

Simone Rops op Instagram als perroportret met stoere praat

Simone Rops als Simo Nen als @perroportret
met stoere praat op Instagram
& serviel blokkeerpersoneel

Hierboven: 1 zielige en 2 leuke screenshots

— — — —

maandag 30 april 2018 | #DrukkeMaand #Voorzitter #Rops #collegejaar #TisTochWat #Mevrouw #paaslelie

Verwarrende aantallen

Op Facebook zijn ze voor mij vaak héél moeilijk te vatten. De aantallen. Bij filosofische onderwerpen staat bijvoorbeeld vermeld: 'vinden 8 personen leuk'. Wanneer ik dan doorklik en kijk wie die 8 zijn, dan zijn die 8 er helemaal geen 8, maar 7!  Gek hè?  Weird! Misschien moet ik wel naar Jan Wier. Nummer 2A of zo. Piepkleine kamers. Wél goei volk.

Nieuw! De ropsiaanse kalender!

Ook met de onslangs ingevoerde ropsiaanse tijdrekening heb ik moeite. Volgens de oude tijdrekening is het vandaag precies een jaar geleden dat filosoof Simone Rops zei dat ze best weer eens wilde kletsen, maar wanneer, tja, dat was nog moeilijk te zeggen, want ze had het "de komende maand" (= mei 2017, althans volgens de inmiddels door Gilzer Godin Rops afgeschafte gregoriaanse kalender) - ik citeer weer - "heel erg druk met het afsluiten van dit collegejaar". Nou, respect, dat klonk imposant en urgent en iconisch en goddelijk, zeg maar. Legendarisch tevens. Respect!

Dus ikke als eenvoudige sterveling vol goede moed tellen en aftellen. De halve keukenmuur vol geturfd. Mooie penitentiaire decoratie!  ;-)  Maar misplaatst optimisme! Blijken er gvd - weer door die rare oude tijdrekening die grijsaards nog hanteren, vermoed ik - in de meimaand van 2017 wel 11 (ELF) maanden te gaan! 11 maanden in één maand! Ja, dát is het natuurlijk - mijn dementia praecox! - per ongeluk ga ik nu weer uit van oude maanden. Stom hè? Die nieuwe, ropsiaanse standaard voor de tijdrekening wil maar niet wennen.

Simone Rops - Harrie Baken - conversatie in 6 screenshots

Simone Rpos: komende maand erg druk, Harrie

WhatsApp, 30 april 2017
'Wil best weer n keer met je kletsen.'
Daarna kwam mei.
'n Jaar later is die mei nog niet voorbij
althans voor mij, vindt Zij.

woensdag 25 april 2018 | #ropSY #inloggen #footer #ruis

Inloggen: onderaan

Om de ruis wat te beperken heb ik op alle Natashapagina's de link waarmee je kunt inloggen uit het hoofdmenu gehaald. Hij staat dus alleen nog in het menu in de footer. footer is een html5-term die - zoals 't in html5 ook de bedoeling is - precies zegt wat zijn functie is. De footer is dus (meestal) het laatste, onderste deel van een webpagina. Zie voor een volledig en alfabetisch overzicht: HTML5 Element Index (IA).

donderdag 19 april 2018 | #Simone #Rops #rotstreken

Vandaag is het precies een jaar geleden dat Simone Rops en ik een hele middag door museum De Pont hebben gestruind, met koffies en kletsen en al. Maar helaas heeft diezelfde Simone Rops vanaf diezelfde middag haar rotstreken ('rotstreken' is hier een understatement) niet goedgemaakt, maar juist zó extreem voortgezet, dat ze onwerkelijk lijken.

Na onze Pontmiddag heb ik van opleidingscommissielid Simone Rops (IA) welgeteld nog 3 berichten mogen ontvangen.

  1. Het eerste luidde: 'wil best weer n keer met je kletsen'  (WhatsApp, 30 april 2017).

  2. Haar tweede bericht luidde: 'Ha Baken, Bedankt voor t pdf :) Helaas heb ik voor de lezing van vanavond geen tijd meer om het te lezen aangezien ik druk ben met essays en het aanvragen van de bestuursbeurs. Ik zal vanavond goed opletten. Ik weet niet of ik aantekeningen ga maken aangezien ik vaak liever tijdens een lezing een beetje weg droom en het als voorzitter ook nog druk heb met andere taken tijdens zo'n avond.' (mail, 31 mei 2017).

  3. Het derde was een als vraag verpakt bevel: 'Wil je die website van jou over mij verwijderen?' (mail, 14 november 2017).

Nummer 1, de belofte om nog eens te kletsen ging gepaard met de mededeling dat Mevrouw het nog een maand erg druk had. Nu, een jaar later, is die maand kennelijk nóg niet voorbij.

Bericht 2 was naar aanleiding van een pdf over Afrikaanse Filosofie die ik haar had gestuurd. Ze schreef heel lief: "Ha Baken, bedankt voor 't pdf. :)" Dus telkens dacht ik weer: het komt wel weer goed, tussen ons.

Het "verzoek" van Rops aan mij om de afdeling Simone Rops te verwijderen (waar haalt ze het gore lef vandaan?), heb ik herhaaldelijk beantwoord. Op mijn antwoorden ("Akkoord - gelijk oversteken - zeg maar wanneer!") kwam geen antwoord. Daarom ben ik ze met vanaf mijn 3e reactie gaan nummeren met een toevoeging in de onderwerpregel: "[HB: akkoord #003]". (Vorige week heb ik #005 gestuurd. Ja, blijkbaar weer tevergeefs.) Het aantal kan met deze nummering oplopen tot #999 met een gelijkblijvend aantal tekens. Sowee, dat is geniaal, Baken.

[nog toelichting op bericht 3 - komt nog] [en de volgorde wat minder warrig maken, warhoofd]

woensdag 14 maart 2018 | #StephenHawking #overleden #Simone

Speciaal voor schrijver van korte verhalen Simone Rops: "Stephen Hawking (RIP) Explains His Revolutionary Theory of Black Holes with the Help of Chalkboard Animations"

[2018-05-22, toevoeging] Op het poëziefestival The Universe in Verse sprak Marie Howe over Hawking en singularity.

Een moeilijk begrip, vind ik dat, singulariteit. Ik kom uit bij synoniemen als 'bijzonderheid', 'uniciteit', 'uitzonderlijkheid'. Maar het heeft natuurlijk wel specifiek betrekking op de natuurkunde. Betekenis #2 in de Van Dale luidt dan ook: "[na­tuur­kun­de] bij­zon­de­re ge­beur­te­nis waar­voor de gel­den­de na­tuur­kun­di­ge wet­ten on­toe­rei­kend zijn als ver­kla­ring". Tja, daar zal ik onder de omwas eens over peinzen. Maar eerst neem ik deze 2 Wikipedia-artikelen door: gravitational singularity en Penrose–Hawking singularity theorems. Heavy stuff!  :)

Maria Howe droeg op The Universe in Verse ook een gedicht voor: "Singularity (after Stephen Hawking)". Zie en beluister de video op Singularity: Poet Marie Howe’s Beautiful Tribute to Stephen Hawking.

• • •

woensdag 13 februari 2018 | #alleskunner #Simone #correctoren #tekstcorrector

Varia

Af en toe nog berichten voor Voorzitter Rops

Ook na het verhuizen van bijna alle berichten van/uit/over 2018 naar Blog Harricot zal ik toch af en toe wat posten hier voor Simone Rops. Zolang ze niet reageert op mijn expliciete instemming met het opheffen van de hele afdeling /Simone-Rops/ van harricot.nl, op geen enkele vraag antwoord geeft en niet verder komt dan leugenachtige prietpraat en flamoessmoesjes als "ik wil best weer eens met je kletsen, maar deze maand heb ik het te druk", meld ik hier zaken die voornamelijk van belang zijn voor Haar. En hoe langer het duurt voor ik antwoord krijg op mijn "Akkoord. Ik hef het onderdeel /Simone-Rops/ op. Gelijk oversteken", hoe gemener ik word. Denk ik. Hoop ik. Probeer ik! (Lukt me niet, dammit!)  :)

Tekstcorrector Rops

Een van de correctoren is Simone Rops, staat er doodleuk. Aan een overdosis zelfvertrouwen heeft het je nooit ontbroken, hè? Voor F. is het wel een beetje sneu dat je zelfvertrouwen wat Nederlandse taal betreft nogal misplaatst is. Zelfingenomen prutsmuts dat je er bent.

zondag 18 maart 2018 | #mail #PrutsMuts #Mevrouw #megalomanie

Megalomane prutsmuts

Op 14 maart heb ik Simone gevraagd: "Laat je me deze week nog weten wat je vond van de 2 documenten (het restant volgt nog), waar ze moeten komen staan en/of naar wie ze toe moeten?" Die week is voorbij. Hup, uppen die hap.

  1. 2017-nov-Go-cache-2018-FR-Issuu.txt (IA) - dit is de platte tekst uit de cache van Google, eind januari 2018

  2. Corrector-Simone-Rops-eindopdracht-FR-magazine-Landmacht-HB-KLAD-v05-2018-03.pdf (IA) - de bestandsnaam spreekt voor zichzelf

  3. Corrector-Simone-Rops-eindopdracht-FR-magazine-Landmacht-HB-SCHOON-v05-2018-03.pdf (IA) - de bestandsnaam spreekt weer voor zich

(nog) dinsdag 14 november 2017 | #mailtje #bevel #SR #6dl

Oekaze van de Grote Roergangster

Ze vindt het niet leuk

Vanmiddag mailde Simone mij. Ongelogen waar! Neen, ja, oké, ik lieg altijd, maar ditmaal niet.

Oké, niet gaan jennen. Mocht ze binnenkort een keer héél efkus normaal doen (zie haar videoboodschap over normaal doen, dan haal ik deze shit meteen weg. Beloofd. (Ik weet wat 'beloven' betekent.)

Misschien kan ik deze sprankelende performance mijn blog Natasha laten verdrijven van de eerste plaats in de SERP van Google - bij de zoekopdracht simone+rops.Rime riche

Simone negeert (oeps! alarm! iemand negeren is haar specialiteit!) mijn mail van 3 november 2017. Zie voor dit nieuwe record 'dodelijk negeren' de toelichting in mijn reactie. Nu moet ik aan het werk en Haar ook efkus mailen doen. Zo kort als een zeverlap dat kan. Doen. Doen rijmt op doen. I kid you not. Het is rime riche. Inderdaad, eerder een beetje pover - dat dacht ik aanvankelijk ook, toen ik het zo leerde uit "H. Lodewick, Literaire kunst, Den Bosch 1965" [p. 77], op de hbs. Doen en doen, dat was zojuist inderdaad armoe, maar meestal is het wat genuanceerder: Rimes pauvre, suffissante et riche.

[nakomer - 2018-05-26] De Lodewick staan online! Gewoon op de site van de DBNL. Sufkop dat ik ben. Het is de editie van 1975: H.J.M.F. Lodewick, Literaire Kunst, compleet met register. Op p. 79 vind je rijk rijm of rime riche. Lodewick sluit 't onderwerp trouwens af met "Het veelvuldig gebruik van rijk rijm is overigens gewoonlijk eerder een teken van armoe dan van rijkdom bij de dichter." Zelf bedacht had ik het dus niet. Het staat bovendien precies zo in mijn papieren exemplaar uit 1965 (met daarin nog steeds mijn met een halfleeg/grijs inktlint getikte uittreksels, verrijkt met de vele commentaren van Tom vd B. Onder meer, zag ik zojuist, de poëtische en vooral rake toevoeging: 'Kwatskut!'  :-)

♮♪♫ ♩ ♯♬❣

dinsdag 14 november 2017 | #agenda #tentoonstellingen #expo #Bels

De Morgen.be - 10 expo's

'Expo top 10', Lotte Beckers, 2017-11-14

"Collagekunst of een blik op angstige tijden? Deze 10 expo's mag u deze week niet missen" — sympathiek van De Morgen: deze pagina is bruikbaar voor iedereen, abo of niet, proefabo of niet, Bels of niet. (Dat laatste lijkt mijn zoveelste flauwiteit, maar pas op! Een extra maand erbij bekomen na het verlopen van je proefabo, is alleen mogelijk mits je in d'n Bels woont. In een woonhuis met een living, of in een studentenkot. Of in twee koten. Of in iets anders met een dak erop.

Ik heb geen tijd om genoemde lijst door te nemen wegens walgelijk veel werk en stofzuigen en de omwas en de fucking Prophets of Rage (IA) in de 013 aanstaande donderdag, met Chuck D en Simon B en ikke Z.

zondag 12 november 2017 | #nostalgie #Simone #valsheid #BeloftenBreken #GodjeSpelen #paaslelie

Nostalgie (#1)

Simone

Herinneringen ophalen, ja, dat is chill. Ook een beetje heel erg kil. & Kut mee keutels.

 Met de validator van W3C kun je deze pagina checken op html, paginastructuur en de alt text bij afbeeldingen.