Blog
Natasha  Blog Natasha — door Harricot

blogsels

Akelei, Reitsetuin, voor jarige Simone Rops

Akelei
voor jarige Rops

∇ ∇∇ ★ ∇ ∗∼∼∼

zaterdag 13 oktober | #versiering #bloemen #voorbarig #utkanmaargedaanzijn  :)

Ridderzuring, Reitsetuin, voor jarige Simone Rops

Ridderzuring
voor jarige Rops

∇ ∇ ★ ∇ ∗∼∗∽∽∽

zaterdag 6 oktober 2018 | #waybackmachine #InternetArchive #errors

Internet Archive - WayBackMachine

Vanmiddag was de bereikbaarheid van de WayBackMachine (Internet Archive) zult. Over de oorzaak kon ik op het forum niks vinden en ik had geen tijd om daar een goed geformuleerde vraag te stellen.

Als alternatief/noodoplossing kan ik proberen de hoofdzaken op een rijtje te zetten met links naar de cruciale pagina's in het Archive. Misschien is dat zelfs efficiënter, want men verwaalt al gauw in de IA-doolhof. Oké, doe ik. Eerdaags.

Alvast een begin: de pagina waarop duidelijk wordt dat ik al tig keer heb ingestemd met haar verzoek de hele Natasha-zooi door de plee te spoelen, maar dat ze dat kennelijk zelf niet wil.

Ook lees je op die pagina waarom ik blijf rekenen op een antwoord op de vraag: wat bezielt je om met me naar De Pont te gaan en me vervolgens (opnieuw) de grond in te stampen?

Gele roos voor jarige Simone Rops

Gele roos
voor jarige Rops

donderdag 20 september 2018 | #waybackmachine #InternetArchive #archief #screenshot

harricot.nl op Internet Archive

Het domein harricot.nl heb ik inmiddels opgezegd, maar de registratie (de huur, zeg maar) loopt tot juni 2019. Vandaag heb ik een screenshot gemaakt van het handige overzicht dat de WayBackMachine (Internet Archive) je geeft wanneer je van harricot.nl alle pagina's opvraagt die ooit (en door wie dan ook) met behulp van de WayBackMachine zijn opgeslagen.

Let wel, vaak ontbreekt er zomaar een afbeelding of een ander bestand. De oorzaak is meestal dat het niet meteen samen met de pagina werd geladen. Als het nog op de server staat, kun je het opvragen. Het wordt dan alsnog aan het archief toegevoegd. Je ziet dan zoiets als dit gebeuren. Ongeveer.


harricot.nl, internet archive, Simone Rops, 2015-2018

Stukje screenshot van de sitemap
van het archief.
De afbeelding linkt naar de
"sitemap" van harricot.nl op Internet Archive
.
Dus: een overzicht van alle ooit opgeslagen
pagina's van het domein harricot.nl
'harricot.nl' kun je overigens
vervangen door elk ander domein.

- — — — -

Fluitekruid voor jarige Simone Rops, 2018

Fluitekruid
voor jarige Rops

augustus/oktober 2018 | #reorganisatie #harricot.nl #harriebaken.nl #verhuizing #WordPress #KanWelFFduren

Ik kap met harricot.nl

Ik kap met harricot.nl. Om te beginnen omdat harricot.nl als domeinnaam een ramp is gebleken. Vanaf het begin in 2014 tot nu toe, 4 jaar later, blijven sommige zoekmachines vragen: 'Bedoel je misschien blog haricot? Om woest van te worden, temeer omdat je helemaal niet kunt antwoorden op die stompzinnge vraag. (Google is de irritantste. De onbeschoftste ook. Het bedrijf vraagt je continu - werkelijk bij elke scheet - om frietbek, of hoe heet dat, en antwoordt zélf nergens ni op ni. Néver. Nix. Wegwezen daar - voor zover dat überhaupt kan.)

Een tweede reden om m'n privétoestanden onder te brengen bij harriebaken.nl is dat de website sowieso op zijn kop gezet zou moeten worden, want hij is niet responsive (niet geschikt genoeg voor kleine beeldschermen). In een nogal gestoorde bui had ik voorbarig (en vooruitlopend op een installatie van WordPress en op de genoemde 'verhuizing' ergens in augustus de hele handel al naar de gallemieze geholpen, maar dat was bij nader inzien achterlijk.

Omdat Röpslein binnenkort jarig is, heb ik deze pagina ontdaan van vervelende opmerkingen…


... en die vervangen door een keikorte mok koffie van de Descendents (album: Everything Sucks, 1996)

♪♫ ♫ ♯♬

Salomonszegel voor jarige Rops, 2018

Salomonszegel
voor jarige Rops

Nou ja en zo. Ik hoop dat het toch nog goedkomt tussen #SR en mij. Daarom zal ik haar af en toe een mailtje over filosofie of muziek sturen, en ook vragen of ze zin heeft in koffies. Bij De Pont of zo, net als op woensdag 19 april 2017. Omdat ze binnenkort 123 wordt, zal ik proberen haar minder te pesten met haar kleuter-act op Instagram met de uitstekende maar nauwelijks uitnodigende fistels. De afbeeldingen daarover die op deze pagina stonden, maar ook op mijn account van Flickr.com, heb ik weggegooid. (Maar het duurt wel ff voordat ze uit bijvoorbeeld Google zijn verdwenen. Temeer doordat sites als 'hiveminer.com' diezelfde afbeeldingen van Flickr hebben overgenomen, en ze rondstrooien.)

Vlasbekje voor jarige Rops, 2018

Vlasbekje
voor jarige Rops

★ ∇ ∇ ★ ∇ ∇∗∼ ∽∽ ∼

Simone Rops wil best weer praten, WhatsApp

mei 2017 | #WhatsApp #conversatie #kletsen

Simone Rops - Harrie Baken - conversatie in 6 screenshots

Simone Rpos: komende maand erg druk, Harrie

WhatsApp, 30 april 2017
'Wil best weer n keer met je kletsen'

Daslook, Reitsetuin, voor jarige Simone Rops

Daslook
voor jarige Rops

 Met de validator van W3C kun je deze pagina checken op html, paginastructuur en de alt text bij afbeeldingen.