Blog
Natasha  Blog #SR — door Harricot

blogsels

nog dinsdag 18 december 2018 | #Ni #MontyPython #TheKnightsWhoSayNi

Ni!

Een paar regelmatige bezoekers vonden het maar niks, de autoplay voor het ni-geluidje. (Tot overmaat van kutstreek had ik aan de controls ook nog eens style="display:none" toegevoegd. Zodat je het spelertje niet eens zag.) Ongevraagd geluid is inderdaad onbeschoft. En als je je volume hoog hebt staan, schrik je je 1 hoedje of 3. Excuses, dus.

Laat ik daarom The Knights Who Say Ni zélf maar (weer) 'Ni!' roepen, in het videootje op YouTube:

Ni!

dinsdag 18 december 2018 | #beknopter #hoofdzaken

Soms voel ik me enigszins besmet met het sadismevirus. (Het Leven is ook niet gemakkelijk als je wilt praten met iemand die zegt dat ze "écht" wil praten, maar tegelijkertijd hautain haar bakkes houdt.) Van dat lekker-terugdoen-sadisme, daar moet ik vanaf. Beetje volwassen worden, Baken. Revisie nummer tig is dus in de maak. Bijna alles wat niet relevant is voor de hoofdzaak gaat er weer uit. De hoofdzaak is de sick joke van Simone op woensdag 19 april 2017, het absurde jennen daarna en het weigeren uit te leggen waarom dat allemaal was.

Wel!

zaterdag 17 november 2018 | #vertraging

Deze pagina met slingers en bloemen voor de verjaardag van #SR moet ik nog opkuisen. Geen enkele reactie gehad, zelfs niet op het boekje 'Wittgenstein, Over kleur', dat ik haar voor haar verjaardag had gestuurd. Rops kennende ligt Wittgenstein nu waarschijnlijk in een ongeopende envelop op de vuilstort, vlak bij het fantastisch leuke en mooie (en uitverkochte) 'Mijn Vrienden' van Maria Roosen.

Ik ben veel te lang optimistisch gebleven, denk ik. #SR blijkt een obsessief sadistje. Ter toelichting zal ik hier eerdaags wat stukjes uit de DSM5 plaatsen die gaan over de kenmerken van een asps en over narcisme. Dat zal ik zo droog/neutraal mogelijk doen.

Maar eerst dus: slingers weg, bloemen weg. Ik zal ze vervangen door de al bekende citaten met (sadistische) beloftes over vrede sluiten en 'écht praten' en 'maar deze maand heb ik het druk', etc., etc. Omdat deze pagina uiteindelijk de laatste moet worden (of de eerste - het is maar hoe je het bekijkt), zal ik ook het chronologisch overzicht van na woensdag 19 april 2017 opnieuw plaatsen. Zodat er er geen misverstand kan zijn over de schroeven die loszitten - en bij wie van de 2 het lost.  :).

Overschakelen op WordPress ben ik al een beetje aan het voorbereiden door in bestandsnamen die in url's terechtkomen, de hoofdletters te vervangen door kleine letters. Ook verhuis ik af en toe wat speciale bestanden naar harriebaken.nl, bijvoorbeeld mijn verjaardagscadeautje in 2015 (wachtwoord om de pdf te kunnen lezen: @gils*59#SPOR& - neen, het kado is niet overdraagbaar!  :) en natuurlijk het briljante vakwerk dat "corrector" #SR heeft afgeleverd voor haar zus Femke. (Wat zeg je? - Yo! Goed geraden! Ik volg inderdaad een basiscursus sadisme, hier in Het Buurthuis, Academiepad 6. De gave ingang op de vorige foto is die van de voormalige PTT-telefooncentrale, tegenover zowel de Avans als de woonwagencampus.)

∽ ∽ ∽

zaterdag 6 oktober 2018 | #waybackmachine #InternetArchive #errors

Internet Archive - WayBackMachine

De bereikbaarheid van de WayBackMachine (Internet Archive) is soms slecht. Soms zijn er ook storingen (503's e.d.). Daarom zal ik als alternatief/noodoplossing proberen de hoofdzaken op een rijtje te zetten aan de hand van links naar de cruciale pagina's in dat archief. Misschien is dat zelfs efficiënter, want men verwaalt al gauw in de IA-doolhof. Oké, doe ik. Eerdaags. IJs en pegels dienende.

Alvast een begin: de pagina waarop duidelijk wordt dat ik al tig keer heb ingestemd met haar verzoek deze hele zooi door de plee te spoelen, maar dat ze dat kennelijk zelf niet wil. Of dat het haar helemaal niks uitmaakt. De laatstgenoemde verklaring lijkt ondenkbaar, maar is bij een asps juist logisch.

Ook lees je op die pagina waarom ik blijf rekenen op een antwoord op de vraag: wat bezielt je om met me naar De Pont te gaan en me vervolgens (opnieuw) de grond in te stampen?

Grote klit voor in Simone Rops haar okselhaar

donderdag 20 september 2018 | #waybackmachine #InternetArchive #archief #screenshot

harricot.nl op Internet Archive

Het domein harricot.nl heb ik inmiddels opgezegd, maar de registratie (de huur, zeg maar) loopt tot juni 2019. Vandaag heb ik een screenshot gemaakt van het handige overzicht dat de WayBackMachine (Internet Archive) je geeft wanneer je van harricot.nl alle pagina's opvraagt die ooit (en door wie dan ook) met behulp van de WayBackMachine zijn opgeslagen.

Let wel, vaak ontbreekt er zomaar een afbeelding of een ander bestand. De oorzaak is meestal dat het niet meteen samen met de pagina werd geladen. Als het nog op de server staat, kun je het opvragen. Het wordt dan alsnog aan het archief toegevoegd. Je ziet dan zoiets als dit gebeuren. Ongeveer.


harricot.nl, internet archive, Simone Rops, 2015-2018

Stukje screenshot van de sitemap
van het archief.
De afbeelding linkt naar de
"sitemap" van harricot.nl op Internet Archive
.
Dus: een overzicht van alle ooit opgeslagen
pagina's van het domein harricot.nl
'harricot.nl' kun je overigens
vervangen door elk ander domein.

- — — — -

augustus/oktober 2018 | #reorganisatie #harricot.nl #harriebaken.nl #verhuizing #WordPress #KanWelFFduren

Ik kap met harricot.nl

Ik kap met harricot.nl. Om te beginnen omdat harricot.nl als domeinnaam een ramp is gebleken. Vanaf het begin in 2014 tot nu toe, 4 jaar later, blijven sommige zoekmachines vragen: 'Bedoel je misschien blog haricot? Om woest van te worden, temeer omdat je helemaal niet kunt antwoorden op die stompzinnge vraag. (Google is de irritantste. De onbeschoftste ook. Het bedrijf vraagt je continu - werkelijk bij elke scheet - om frietbek, of hoe heet dat, en antwoordt zélf nergens ni op ni. Néver. Nix. Wegwezen daar - voor zover dat überhaupt kan.)

Een tweede reden om m'n privétoestanden onder te brengen bij harriebaken.nl is dat de website sowieso op zijn kop gezet zou moeten worden, want hij is niet responsive (niet geschikt genoeg voor kleine beeldschermen). In een nogal gestoorde bui had ik voorbarig (en vooruitlopend op een installatie van WordPress en op de genoemde 'verhuizing' ergens in augustus de hele handel al naar de gallemieze geholpen, maar dat was bij nader inzien een achterlijke, overspannen axi.

Ten derde kan ik op een nieuwe blog al die somber stemmende zooi over toneelspeelster Simone Rops beperken tot een paar verwijzingen naar het Internet Archive. Hoe ik ook probeer andere verklaringen te vinden, en hoe ik ook probeer haar uit te nodigen tot het nakomen van haar eigen voorstellen en beloftes (echt praten, vrede), het schiet maar niet op. Het wordt wél steeds helderderderder dat "het filosoofje" een ordinaire asps heeft. Oké, een stoornis is een stoornis. Da's dus een beetje triest. Maar zelfs daarover "durft" het filosoofje niet te praten of te mailen. Inderdaad, "durft niet" moet hier tussen enorme aanhalingstekens. Het lijkt wel alsof alles haar ijskoud laat.

Omdat #SR binnenkort jarig is, heb ik deze pagina ontdaan van al te onvriendelijke en/of irrelevante opmerkingen, en ze …


… tromgeroffel … vervangen door een keikorte mok koffie van de Descendents (album: Everything Sucks, 1996)

♪♫ ♫ ♯♬

[2018-11-27]  

Binnenkort komt er wat meer muzikale omlijsting voor deze vrolijkstemmende pagina. Het wordt een nummer van NOFX, met een tekst die niet meer dan 4 verschillende woorden heeft. Veel rime riche erin, dus. Gekloot met taal - dubbelzinnigheden, homoniemen, rime riche - dat is Fat Mike wel toevertrouwd. Het nummer is van de cd met de voor de hobby van Rops toepasselijke naam S&M Airlines (1989).


Nu volgt de tekst - meebrullen vergt geen noemenswaardige oefening, lijkt me.

Mean people suck.
Mean people suck.
Mean people suck.
Mean people suck.
They Suck!
They Suck!
They Suck!
They Suck!
Mean people suck.
Mean people suck.
Mean people suck.
Mean people suck.
They suck!
They suck!
They suck!

Bekentenisje & waarschuwing: 'onder' de speler zit zowel een mp3 als een ogg. (De browser die jij nu gebruikt, bepaalt welk audio-bestand hij afspeelt.) Download de ogg niet: het is een conversie van de mp3 en dus troep (ik had geen flac bij de hand).

En natuurlijk het titelnummer van S&M Airlines zelf:


NOFX, cover S&M Airlines, 1989

Sadisme als hobby?

'Ik wil graag dat deze frustratie stopt, bij ons beiden. Wat zullen we eraan doen?' (mail, 2015)

Sadisme als stoornis?

'Waarom doe je zo tegen me Harrie? Op deze manier kunnen we toch geen vrede sluiten?' (mail, 2015)

Sadisme als… eh… gewoon sadisme? Omdat het kan, of zo?

'Ik weet dat je koffie wilt drinken en misschien is dat ook wel goed om 'n keer te doen en écht te praten, maar ik vind dat ook spannend. Snap je? (mail, 23 december 2016)

— ∽ —

Wat WordPress betreft: ik heb Simone in september gevraagd - ja, het eenrichtingsmailverkeer loopt nog 1 bietje - of ze zin had in een gratis WP-site. Dat leek me wel gezellig.  :) Ook gelijkwaardiger, wat bijvoorbeeld zou gelden wanneer ze mij mijn online stuiverroman betaald zou willen zetten. Haar antwoord is ergens in /dev/null blijven hangen, denk ik. Het is druk daar! Gelukkig is /dev/null per definitie eindeloos.

Nou ja en zo. Ik hoop dat het ooit toch nog goedkomt tussen #SR en mij. Daarom zal ik haar af en toe een mailtje sturen en ook vragen of ze zin heeft in koffies. Bij De Pont of zo, net als op woensdag 19 april 2017. Omdat ze binnenkort 123 wordt, zal ik proberen haar niet meer te pesten met haar kleuter-act op Instagram met de uitstekende dingus/dinga.

Daarvan zet ik hier weer wat artistieke topstukken terug, natuurlijk. De afbeeldingen van dat puberale gedoe die op mijn Flickr-account stonden, heb ik overigens weggegooid. Dat soort sites zijn nog erger dan Google - misschien zelfs erger dan de rotzooi van de Zuckerbergmaffia - in ieder geval verlies je in no time de controle over je eigen spullen.

Het duurt jammer genoeg wel een hele tijd voordat ze uit de zoekmachines zijn verdwenen. Dat komt vooral doordat een stel pulpsites ('hiveminer.com', 'picssr.com' en 'flickriver.com' bijvoorbeeld) diezelfde afbeeldingen van Flickr overnemen en ze rondstrooien. Dat had ik eerlijk gezegd niet op tijd in de gaten. Wat ik nog moet uitvissen, is of men het überhaupt kan voorkomen/verbieden, dat afbeeldingen ongevraagd worden 'doorgeplaatst' naar rommelsites. Als dat onmogelijk blijkt, kun je beter helemaal niks op Flickr zetten.

Aanvulling, 2018-12-17  Ja, gelukt. Ik ben er eens ingedoken, heb mijn Flickr-account doorgespit en de toestemmingen aan alle 'derden' ('third party websites') ingetrokken. Ik denk dat dat uiteindelijk zal werken en dat er veel loslopende 'uitstekende [...]' zullen verdwijnen. (Inderdaad, op mijn websites ben ik voor mijn doen spaarzaam met woorden als 'kut', want god Google censureert als een… godje. En de semimonopolist laat je voor straf zakken in de SERP's. Dat geldt voor zowel tekst als afbeeldingen en is Amerikaanser dan Amerikaans. Ik kan het bewijzen en uitgebreid toelichten, maar daarvoor zou ik eens een aparte afdeling moeten maken.)

Dan is er nog iets als 'tandem-k.info' (met opzet is dit geen link, want die site is ofwel eigendom van schorem, ofwel hij is gehackt). Je ziet dat domein onder sommige resultaten als je met Google zoekt naar afbeeldingen. Klik niet op die links! Ze leiden via een 'redirect' naar spam, malware en stompzinnge porno. In november heb ik 2 keer het verschijnsel gemeld bij Google (het bedrijf van de 'feedback', weetjewel). Begin december nogmaals. Driemaal dezelfde en voorspelbare reactie, namelijk: geen. (Waar ken ik dat toch van? Mensen negeren en op vragen niet antwoorden?) En is het probleem opgelost? Ook ni, nix, ni. 'Oplossing' voor jezelf: snel het tabblad sluiten en 'tandem-k' mijden als de pest.

Aanvulling, 2018-12-25  De afgelopen dagen komt op Google Image Search niks meer boven van tandem-k.info - eindelijk heeft godje G. ingegrepen. Bij de 'gewone' zoekopdrachten komt nu zelfs een loei van een waarschuwing tevoorschijn.

∽ ∽ ∽

Simone Rops wil best weer praten, WhatsApp

mei 2017 | #WhatsApp #conversatie #kletsen

Simone Rops - Harrie Baken - conversatie in 6 screenshots

Simone Rpos: komende maand erg druk, Harrie

WhatsApp, 30 april 2017
'Wil best weer n keer met je kletsen'

Sadisme door een asps?

'Wil best weer n keer met je kletsen. Heb het de komende maand alleen wel heel erg druk.' (WhatsApp, 30 april 2017)

De belofte 'Wil best weer n keer met je kletsen' deed me denken aan iets vergelijkbaars, eind 2016. Dat betrof een mailtje en was zo mogelijk nog sadistischer. Ook dat ding mag niet ontbreken in het archief. (Mocht je voor dit schattige bericht een betere term hebben dan 'sadisme', of vind je de inhoud van Rops' antwoord doodnormaal, laat het me ajb weten via harrie@harriebaken.nl. Misschien vergis ik me, misschien is mensen jennen keicool en in de mode, misschien zie ik iets over het hoofd, misschien is het mijn eigen schuld, etc.

'Fijne (kerst)dagen'

Simone Rops: fijne kerstdagen.

Uit 't sadistisch universum van #SR
Mail 23 december 2016
'Heb jij het bolboek ontvangen?
[…] misschien een keer écht praten,
maar ik vind dat ook spannend. Snap je?
'

Compleet met accentteken op "écht". Eh… *slik*.

— ∽ —

Maar goed, het wachten is dus op een bericht dat die heel erg drukke maand voorbij is en dat er weer enkele koffies gedronken kunnen worden.

'Wil best weer n keer met je kletsen. Heb het de komende maand alleen wel heel erg druk.' (WhatsApp, 30 april 2017, 11 dagen na ons gezamenlijke Pont-bezoek… )

 Met de validator van W3C kun je deze pagina checken op html, paginastructuur en de textual alternatives bij afbeeldingen.