Blog
Natasha
2016  Blog Natasha — door Harricot

Menu

blogsels

Voorafje

Dit wordt een archief van mijn blogsels uit 2016. Ze stonden ooit op 'index.html' ofwel op wat de 'eerste pagina' was in de directory /Simone-Rops/. Die pagina is nog steeds de beginpagina van Blog Natasha, maar wanneer een pagina 'te zwaar' werd, moest ik de inhoud ervan verplaatsen naar een andere of nieuwe pagina.

Alle dingen die niet Simone Rops betreffen, heb ik zoveel mogelijk verplaatst naar andere pagina's. Zodat mensen die niet per se naar buitenaardse verhalen zoeken, er geen last van hebben. Wat er daarentegen juist (weer) bij moet (op de pagina over 2015), is het eerste stukje van mijn dagboek van mei en juni 2015. Ik heb het vorig jaar 'losgemaakt' van de rest van de site, maar de tekst is nodig om duidelijk (proberen!) te maken hoe deze shit heeft kunnen ontstaan.

har@harrobot:~> cal 12 2016
Enter
  december 2016  
ma di wo do vr za zo
     1 2 3 4 
 5 6 7 8 9 10 11 
12 13 14 15 16 17 18 
19 20 21 22 23 24 25 
26 27 28 29 30 31  

woensdag 2018-06-13 | #verplaatst #tekst #sitemap

Verplaatste tekst

Het volgende gedeelte heb ik uit het 'webdev-logboek' gesloopt. Het hoorde daar helemaal niet thuis. Bovendien is het de bedoeling dat alles over Simone (op wat aardige dingen na, natuurlijk) van harricot.nl verdwijnt. Als het zover is, is het wel zo handig als al die dingen niet overal verspreid staan. En wanneer is het zover? Zo gauw Simone haar belofte nakomt. Wat ik met de vorige zin bedoel, blijkt uit de pagina Echt?

Oké, nu de verplaatste tekst, met hier en daar wat 'redactie', want soms vind ik het zelf te gortig, wat ik in een boze bui over Simone heb neergetikt.

 • [dit is was een onderdeel van een te-doenlijst] Uitdunnen & wieden [2016-12-11] De afdeling Simone uitdunnen - misschien wel meteen opheffen! Het ziet ernaar uit dat Rops en Baken binnenkort vrede sluiten. Eindelijk goed nieuws.

 • Fopmokkel [2016-12-17] Het voorgaande, optimistische bericht laat ik voor de duidelijkheid staan.
  Maar het was voorbarig. Alwéér. Vrede sluiten, helaas… het bleek te veel gevraagd voor een filosoof en ex-alto die iets voor anderen wil betekenen. (Vraag: "Droombaan?" Antwoord: "Iets met mensen helpen en kennisoverdracht. Het liefst via filosofie. Misschien wel docent. Of iets met kunst. Documentaires maken of zo." Aldus Simone in deze Univers [pdf, 3,9 MiB].) Het uitdunnen van de afdeling Simone Rops zal daarom beperkt blijven tot het verwijderen van wat leuke dingen. Jammer vind ik het debacle wel. Anderhalf jaar heb ik m'n best gedaan om Simone te winnen voor een gewone vriendschap, of toch minstens om gewoon contact te houden. Toen ze 10 december 2016 (via de mail van Bol.com!) schreef:

  Geachte meneer Harrie Baken,

  Oke dan. Je krijgt je boeken wel. Welke wil je? De 100 filosofen? Is nog ingepakt en best interessant. Die van Alain de Botton is niet zo boeiend eigenlijk, maar mag je gerust hebben. En dan The Blackwell Guide to the Modern Philosophers nog..


  Is het dan goed of wil je nog meer? Of wat wil je eigenlijk? Koffie toch? Mijn scriptie nakijken? En dan? Waarom eigenlijk?

  Vrede!
  Natas


  … nou… toen was ik eerst in verwarring.

  Het was een voor haar erg ongebruikelijke manier van schrijven. (Meestal was haar stijl er een van een eeuwenoude muts met sociale academie. Of erger.) Hoe bedoelde ze dit? 'n Beetje uitdagend, zelfs agressief, maar toch met een achterdeurtje naar verzoening? Met daarom de lijpe humor van die 2 knettergekke woorden "Vrede!" en "Natas" in de afsluiting? Of gewoon alwéér vijandig? (Ja, vijandigheid is voor Simone Rops 'gewoon'. Dat komt verdacht dicht bij een chill wrede asps. Maar dat wil(de) kennelijk maar niet tot me doordringen. Terwijl nu vooral het idiote 'Waarom eigenlijk?' - ik had die vraag al 101 keer beantwoord - voldoende had kunnen zijn. Het was een levensgroot alarm met turbozwaailicht en stereoscheepshoorn en een kust vol homerische Sirenes met Medusakoppen.)

  Het werd de zoveelste keer dat ik erin stonk. Want ik besloot dat het niet anders bedoeld kon zijn dan (een beetje :) vriendelijk. Dat het haar ietwat onbeholpen manier was om een wending te brengen in iets wat al anderhalf jaar compleet achterlijk & gestoord was, en muurvast was gaan zitten. Ze moet 't hebben geweten, hoe ik het verkeerd opvatte, en heeft vast weer in een deuk gelegen. (Ze is het tegendeel van 'onbeholpen' - ze is zeer zelfverzekerd en met zichzelf ingenomen.) En heeft, om de nieuwe kerf op haar stok te vieren, vast weer een glaasje afrodisiacum achterovergeslagen, of - zoals op vrijdag 8 mei 2015 - een hele krat. De domme naïeviteit droop van mijn antwoord. En haar agressieve schrijfstijl meende ik 'staccato' te moeten vinden. Watje.

  Ik verheugde me op het nakijken van haar scriptie. Ik vond het een hartstikke leuk idee dat ze eindelijk zou langskomen om mee te eten of om haar perro Perro hier ff te parkeren. Of om 10 koffies te vatten bij de Little Devil of de Esplanade of kan me ni verrekken waar.

  Nou Baken, daar ging je weer, LUL. "Sliep uit, sliep uit!" moet je gedroomde maatje hebben gebast. 't Antwoord dat ze stuurde, was helemaal volgens het boekje. In dit geval 't beruchte boekje van Natasha de Bruijn, getiteld: "Iemand de grond in stampen tot aan Nieuw-Zeeland toe. Deel 2: Voor gevorderden". In haar mail schreef De Bruijn helemaal bovenaan iets over de te leveren boeken, maar over heel de rest schreef ze 'gewoon' helemaal niets. Het heeft haar waarschijnlijk enige inspanning gekost mij terug te mailen. Maar ja, nu moest ze wel, want Bol.com las mee. De mailtjes die ik haar tussendoor rechtstreeks stuurde op haar door mij gerepareerde Hotmailadres, negeerde de filosofische negatiekampioen. Natuurlijk las ze die mails altijd wél, zoals duidelijk bleek uit Haar antwoord via Bol.com op 17 december.

 • [nu komt een aansluitend punt uit de genoemde te-doenlijst… ] Bovenstaande zooi verwerken in Natas 2016, want hier hoort het niet thuis. (Neen, ja, zeker. Maar haast ermee maken hoeft nou ook weer niet. Met trouwens helemaal niets meer voor De Bruijn, sinds ze de braakneigingen oproepende woorden tikte "...maar nu niet, want daar heb ik even geen zin in", en… dat nog verstuurde ook.

— — •

har@harbeidbak:~> cal 11 2016 
Enter
  november 2016  
ma di wo do vr za zo
  1 2 3 4 5 6 
 7 8 9 10 11 12 13 
14 15 16 17 18 19 20 
21 22 23 24 25 26 27 
28 29 30 

zondag 2016-10-30 | #reageren #Facebook #Signal #post #koffies #Rops #Natasha

Reageren

Reageren… kan Simone Rops (zelfs ook gewone stervelingen) via harricot@harricot.nl.

Koffies… Er zijn natuurlijk nog zat andere manieren om contact op te nemen. Nogal voor de hand liggend is langskomen en koffies eisen! Zeker als je in Tilburg woont. Al helemaal toen je, Simone Rops, nog om de haverklap over de Fietsroute kwam en dan de Academielaan kruiste, omdat je aan de unief studeert. Inderdaad, aan de hogeschool of UvT (IA) aan de Hogeschoollaan, Tilburg-West. Met het gave Gebouw A (IA), waar in 1969 mijn leven eindelijk eens echt begon. Maar, Rops, ook nu je met Natasha de Bruijne BolBoekenBoef bent getrouwd of gefuseerd en in Loven woont, blijft de unief natuurlijk vlak bij de Academielaan.

Post… Ja, post, slome slakkenpost! Daar ben ik helemaal keigek zonder spatie op.

Bellen… Via de telefoonverbinding kun je me bereiken op +31 6 23 36 93 80. Dit nummer is ook bruikbaar voor een Signalverbinding, zie verderops, Rops.

Het ov… Het openbaar vervoer is een aanfluiting. Het is niet werkelijk openbaar, want in de verste verte niet fijnmazig en godbetert nog steeds niet gratis. Dus 'dat schiet niet op', zou je bijna zeggen. Wacht maar, na de eerste de beste anarcho-syndicalistische revolutie wordt dat wel ff anders. Dan kunnen ook alle spoorlijnen naar Bels worden hersteld, te beginnen met - natuurlijk - het Bels Lijntje. Voor de oorlog stopte de trein naar Turnhout zowat in mijn achtertuin - dat lijkt me wel weer wat!  ;)

In no time zou je per spoor in Turnhout zijn. Als je wilt met fiets en al. Wil je naar een festival in een of andere Vlaamse of Waalse stad? Niet langer met een achterlijk grote omweg over Luik of Antwerpen, maar hup, gewoon naar ergens in België? Bijvoorbeeld naar Rock Herk in Herk-de-Stad? Da's een fluitje van een conducteur! Na Tilburg-Turnhout doen we Valkenswaard-Hasselt. Want over achtertuinen gesproken: tussen de spoorweg naar Hasselt en onze tuin in de Heistraat in Valkenswaard lag welgeteld 1 boomgaard.

En heb je dat gezien, zojuist op die Google Maps-kaart, hoe vet wreed dat spoort? Die twee spoorlijnen richting metal-, punk- en popfestivals! En van alles en nog veel meer, tering! Hoe meer ik erin duik, hoe enthousiaster ik word. En hoe kwaaier op die asociale neoliberalen, met hun auto's zo duur als huizen. Hun absolute minachting voor het ov. Hun macht om dichtbevolkte gebieden te laten dicht plamuren met asfalt en om voor te schrijven dat spoorlijnen geld moeten opbrengen.

Ik geloof dat dit het langste stuk aan het worden is. Terwijl je het over had kunnen slaan, Rops. Je kunt van Tilburg Oud-Zuid (en nu je met Natasha de Bruijn-van Bol.com bent gaan samenwonen, vanuit Loven immers beter lopen naar de Academielaan dan het ov pakken. Zelfs de bushalte op de hoek Bredaseweg/Academielaan is opgeheven!

Facebook

Facebook… om te beginnen heeft https://www.facebook.com/harriebaken Harrie Baken (niet lang meer) 'n account bij Facebook, dat creepy bedrijf weetjewel, dat van de leugens aan elkaar hangt. Ook Simone Rops heeft 'n Facebookaccount. Maar ik mag daar niet komen. Laat ik het zo zeggen, in plaats van Simone's profielfoto met (nu, september 2016) Perro de perro erops, krijg ik twee mededelingen (leugens) voor mijn kabouterwipneusje. "Sorry, deze pagina is niet beschikbaar" en "De link waarop je hebt geklikt, is mogelijk buiten werking of de pagina is verwijderd". In beide gevallen ontbreekt: "voor jou" en daarom zijn het typische Facebookleugens. Vraag 't maar na bij de door Facebook bedrogen en voorgelogen adverteerders (IA). Of bij de clubs die vechten tegen de bezetting van Palestina door de terreurstaat Israël en wier Facebookaccounts geblokkeerd (IA) werden op vrijdag 2016-09-23.

Sinds ergens in 2017 noemt ze zich 'Simo Nen' en heeft een ander accountadres: Simone Rops en over Ria de Perro heeft Zij perroportret.

Signal

Nietzsche ook op Signal

Signal… combineert sinds najaar 2015 veilig bellen met een veilige instant messenger. Wat betreft chatten via de desktop is het bij Signal goed geregeld. Je hebt of installeert Google Chrome, voegt er de Signal-plugin aan toe, QR-code scannen met je foon, code invoeren en klaar is Claartje. (Ik heb dat gedaan nadat ik nauwgezet bij álles van Google was uitgelogd, dus ook bij Chrome zelf. Die paranoia wordt met de dag noodzakelijker.)

Jammer dat veel mensen wel wéten dat ze op Signal zouden moeten overstappen - en dat zelfs "delen" op allerlei sm - maar dat karweitje steeds blijven uitstellen. Want ja, 'Ons Opoe, hè, die zit bij WhatsApp, weet je.' En zo blijven monopolies monopolies. In dit geval zijn 't dataverzamelboeven die steeds meer van je weten en deze info ook op steeds grotere schaal verkopen.

Natuurlijk moet je niet onaangekondigd pats boem WhatsApp weggooien, dat is onbeschoft en bovendien begint voor straf iedereen aan je kop te zeuren. Zelf heb ik wél ooit WhatsApp pardoes weggetieft, namelijk toen ik op Telegram was overgestapt. Lomp, hoor. Nu heb ik eerst iedereen ingelicht, vrienden en klanten (o.a. ruim 300 [ex-]scriptieschrijvers!).

✉|✉|✉

Geradicaliseerde narcis

donderdag 12 mei 2016

Volgens welingelichte kringen worden de vredesbesprekingen hervat!

Op donderdag 25 februari 2016 kreeg ik een mail van Simone! Nee, niet zomaar 'n mailtje, maar een - voor haar doen - enorm verhaal.

  Kortom, harricot en Rops zijn weer on mailing terms!  

Intussen is 't al vrijdag 4 maart, na tienen des avonds, en ik heb haar nog steeds niet meer dan een voorlopig antwoordje gestuurd.  VanderP zou zeggen: Bakemuts, doe je best! En pest dat lieve meisje niet zo!  [Oké VanderP, als U 't zegt…]

Gedaan, VanderP! Op 25 februari heb ik Simone een voorlopig antwoord gestuurd (IA), waar trouwens al best wat in stond. Op 8 maart het echte antwoord. 8 maart leek me een goeie datum! Maar het is intussen al 14 maart. =:/  En ook al 18 april.  8=(  En nu 12 mei… Tja, geduldig wachten, Bakemuts. Tot het Grote Moment daar is. Dat Zij zich zal verwaardigen in slow motion de Olympus af te dalen. Onder luide toejuichingen van al wat leeft in de diverse universa.

Laat ik maar niet zo optimistisch zijn. Want iemand die me mailt:

"Ik stuur je nog wel een keer antwoorden, maar nu even niet want daar heb ik geen zin in" (Hoogheid Simone Rops, 2016-03-25)

…die is wel héél erg geradicaliseerd. Als paaslelie. (Toevoeging in juni 2018: En dan heb ik me bij deze omschrijving - in 2016 - nog ingehouden, omdat ik nog niet kon weten wat Mevrouw de Voorzitter in 2017 voor me in petto had. Dat bleek in de loop van 2017 en 2018 ronduit schofterig.)

✉|✉|✉

donderdag 4 februari 2016

Echt. Autenthiek. Geen toneel.

Daarover stond onlangs een test in Psychologie Magazine: tests.psychologiemagazine.nl/Persoonlijkheid/Test%20authenticiteit test hoe authentiek je bent (Niet terug te halen. Dáár had ik nou een kopie van moeten maken met de WayBackMachine!)

Wanneer je je niet vals voordoet als 'een ander', kom je uiteindelijk uit bij assertiviteit, bij durf. Heb je genoeg zelfvertrouwen om jezelf te zijn? Lees: jezelf te laten zien, horen, ruiken, voelen & shit? Zonder toneelspelen? Zónder toneel, Rops?

Ik mailde Simone de link naar de psychologische test en schreef erbij:

"Er zitten natuurlijk vragen bij waarvan je meteen al weet 'welk antwoord zal scoren' […] Zelf had ik 'n score van 184, een beetje mager, vond ik. Ik heb een screenshot gemaakt van de onderverdeling en de toelichting daarbij. Zodat we in betere tijden - tijden van vrede, gestopte frustraties, iets meer vriendschappelijkheid, maar vooral *koffies* mee kwatta of Apfeltorte(n) - ons beider uitslagen kunnen bespreken! Oké? Goed. Ik wist het. Je valt eigenlijk best mee."

Dat was op 26 januari 2016, die mail. Ja, ik weet het. Vermoedelijk komt er wéér geen antwoord. Zou Simone haar score op de 'echtheidsschaal' angstvallig geheimhouden? Dan kunnen we 't niet hebben over ons beider scores. Bij koffies & appelgebak. Op de hogeschool of zo.

Ik ben een naïeve sukkel die stug blijft rekenen op normaal contact. Het kan me niets schelen hoe dat scoort op de gekheidsschaal. Het kan me niets schelen wat "normale mensen" zoals Simone Rops die ooit kritisch afschilderde, ervan vinden. Van het non-conformisme van Rops (zie weer de video) is geen spat meer over. Misschien was het niet echt. Dan was haar hele voorstelling een satire op haarzelf. Vernietigende zelfspot. En niemand in de zaal die dat doorhad. Dat is dan wel geniaal gedaan.

✉|✉|✉

"Waarom doe je zo tegen me Harrie? Op deze manier kunnen we toch geen vrede sluiten?"

✉|✉|✉

 Met de validator van W3C kun je deze pagina checken op html, structuur en de alt text bij afbeeldingen.