Blog
Harricot


sitemap


  Sitemap van Blog Harricot

Perro Rops

Perro Ria Rops, le chien qui rit
maar hier ni


sitemap

 • Home
 • Contactformulier - al eeuwen in voorbereiding
 • Sitemap - dit overzicht

Flora

 • Rustig in opbouw: Flora, begonnen als overzicht van distels en prikplanten voor Simone Rops. Met daarbij natuurlijk de klit voor in haar haar en het kruipertje (of muizengerst) voor in d'r mouwen. Overigens kun je zo'n zelfde rotstreek ook uithalen met de aren van gerst en rogge.
 • Naar aanleiding van het bezoek op woensdag 19 april 2017 aan museum De Pont van Rops en mij (ja, dat was gaaf - en het was dus extra pijnlijk [voor mij althans] dat die 'vrede' eenmalig bleek - en dat zij in de weken erna zelfs net deed alsof dat bezoek aan De Pont nooit had plaatsgevonden…) ben ik begonnen met het supertoffe fluitekruid. Simone en ik zagen het (weliswaar slechts héél efkus!  ;-) bij Doorenweerd & Doorenweerd, in de podiumzaal. Daar heb ik geen eigen foto van.

  Die woensdag was namelijk de eerste dag (van mijn leven met de beschikking over een fotoestel/fotostel/fototoestel) dat ik het gepresteerd heb in een museum geen één foto te maken. Blijkbaar is die assertiviteitstraining bij akela Janke van de PsyQ in pakweg 2011 niet afdoende geweest. Maar goed, niet getreurd & 6 dikke lippe, fluitekruid is de eerste in een nog niet te overziene rij plantaardige planten, en is natuurlijk een schermbloem. Het fluitekruid was trouwens de favoriete wilde plant van marsmeske.

  Enkele weken later waren ook de bereklauw en het zevenblad al aan de beurt geweest.

Natasha

Natasha NatassataN is Natasha de Bruijn. Ze bestaat niet, geeft zich soms uit voor Natas Vrede (maar is onmachtig vrede te sluiten) en is om psychopatische redenen uitgevonden door Simone Rops. Al is Zij slechts een denkbeeldige heldin, haar voornaam is zo geweldig kitsch en camp en hofjes en Gajes Julia Caesar, dat ik mijn blog Natasha heb genoemd. Natasha is fantastisch. Met carnaval heeft ze een kerstmuts. Op haar kop is die dan - je weet niet wat je ziet. Ze doet dan ook danspasjes doen maken doen in door sport- en hofjesschoenenfabrieken geschonken kleding. Ik neem tenmiste aan dat je geen 'Nike' en dat soort debiele vierletterwoorden op je kleren hebt staan als je er niet dik vet voor wordt betaald.


WebDev

 • Logboek bij het bouwen van de site. Dit logboek bijwerken schiet er vaak bij in.

Verhuizing

In april 2017 heb ik veel van wat hieronder wordt genoemd verhuisd naar harriebaken.nl. Voorlopig concentreer ik me hier op zaken die van doen hebben met Simone, een antipode in Tilburg-Oost, en op de flora in en rond Tilburg.

Oude Warande

 • Een afdeling over de Oude Warande in Tilburg-West, ten westen van de Universiteit van Tilburg (UvT).

  De Oude Warande is een kruising tussen een bos en een park. Vanwege de vorm noemt men het een sterrebos. Zonder tussen-s — leve de Witte Spelling! Zie ook Spellingwijzer Onze Taal, de opvolger van Het Witte Boekje.
  Twee (nog maar half affe!) onderafdelingen zijn er al, namelijk Lustwarande '15 en Luster '16. In juni of juli 2017 komt daarbij Disruption – Remapping Nature (24 juni – 24 september 2017) bij. Ik hoop (en verwacht) dat de dingen (objecten, beelden, kunstwerken) wat minder modieus en postmodern bekakt zullen zijn dan de titel weer eens is.

  Er is werk van: Lionel Estève (FR) – Sven Fritz (NL) – Paul Geelen (NL) – Jasper Griepink (NL) – Henrik Håkansson (SE) – Antti Laitinen (FI) – Zeger Reyers (NL) – Martin Schwenk (DE) – Egied Simons (NL) – Maarten Vanden Eynde (BE)

  Een beetje voorbereiding kan geen kwaad, dus laat ik alvast beginnen. Mijn oog viel natuurlijk allereerst op iets wat me onmogelijk leek: op de site van Fundamentfoundation.nl http://www.fundamentfoundation.nl/lustwarande-17 (geeft nu [20180216] een 404], neen, op de kopie ervan op Internet Archive staat 'SU' achter Henrik Håkansson. Nou, de Sovjet-Unie is voorlopig nog ff met vakantie en dat de afkorting 'su' volgens een of andere ISO-lijst naar Wit-Rusland kan verwijzen, boeit niet zo. D'n Henrik is geboren in Zweden en werkt daar ook. Een vliegende kraai vangt altijd wat en ik ontdekte dat Henrik Håkansson ook platen produceert en uitbrengt! Dat is leuk! Maar alleen als je van 'non-music', 'field recording' en vogels houdt. Of van Henrik zelf, natuurlijk.


Filosofie & aanverwante denksporten


Mail-art

ℱ❧ℱ❧ℱ

Met de html-validator van W3C kan men de html5 van deze pagina controleren op fouten en foutjes.

  MiniMenu